DISCLAIMER

Blog ini diwujudkan untuk perkongsian tentang produk SILERA CHIA SEED sahaja. Pihak admin blog ini berhak menapis setiap komen yang tidak berasas dan meragukan.

Wednesday, 15 March 2017

SILERA CHIA SEED UNTUK IBU MENGANDUNG

SILERA CHIA SEED UNTUK IBU MENGANDUNG | Berita baik untuk ibu menyusu dan ibu mengandung. Mengandung adalah suatu momen yang sangat luar biasa dan mengagumkan, di saat itulah ibu-ibu rajin membaca lebih daripada biasa mencari maklumat tentang menjaga kandungan, pengalaman orang, petua-petua, persediaan menyambut orang baru dan lain-lain. Hari ini saya ingin berkongsi sesuatu yang saya anggap sangat penting yang perlu ada sepanjang hamil, berpantang dan jangka masa lama sebagai amalan harian. Ini adalah hasil pengalaman saya sendiri yang mengalami masalah sembelit selepas bersalin.SILERA CHIA SEED amat baik untuk ibu-ibu amalkan!

Kenapa?

Kerana Chia seed adalah superfood dan natural food yang kaya dengan nutrisi dan bukan sahaja memberikan kebaikan kepada ibu menyusu dan ibu hamil malah bagus untuk bayi anda juga.

Sifat-sifat SILERA CHIA SEED

😃 Kaya dengan PROTEIN. Protein berfungsi untuk membina tisu yang sihat dan sel-sel baru dan membantu perkembangan organ dan sel-sel bayi.

😃 Kaya dengan OMEGA-3 yang berperanan penting dalam perkembangan sistem imun dan saraf bayi. Seperti kita ketahui juga, omega-3 amat baik untuk perkembangan otak.

😃  Kaya dengan FIBRE yang akan membantu sistem penghadaman anda dan mengelakkan sembelit.

😃  6 kali ganda KALSIUM berbanding susu yang mat penting untuk tulang dan gigi anda serta bayi.

😃 Antara MINERAL yang terkandung dalam Chia Seed ialah magnesium, fosforus dan mangan yang akan mengurangkan tekanan darah tinggi dan mampu meningkatkan kadar metabolisme serta membantu anda mencapai berat badan yang sihat selepas bersalin..

Bestkan?

Ingin dapatkan SILERA CHIA SEED?

Anda boleh hubungi saya sekarang :
Whatapps (Sha) : 017.9154696

Sekian, Terima Kasih.

Ikhtiar.Usaha.Tawakal

No comments:

Post a Comment